Annemarie van der Toorn

Annemarie gelooft dat je het welzijn van de paarden en de mensen die met ze omgaat kunt verbeteren door middel van educatie en inspiratie en dat je het meeste leert als je bestaande systemen en inzichten durft los te laten en echt gaat onderzoeken. Er is nog zoveel te leren!

Nadat Annemarie is opgegroeid als paardenmeisje komt ze pas weer echt in aanraking met paarden als ze 35 is. Ze koopt haar eerste eigen paard, een quarter horse merrie. Ze gaat graag met de trailer op pad voor een heerlijke buitenrit of een wedstrijd en dit gaat allemaal goed tot haar merrie opeens een schijnbaar onoplosbaar probleem op de trailer krijgt. Ze gaat op zoektocht en nadat ze een jaar bezig is met iedereen die iets weet over gedrag in Nederland komt ze in aanraking met 2 instructeurs van Monty Roberts, Kelly Marks en Ian Vandenberghe. Zij weten eigenlijk direct de oorzaak en ook hoe het getraind kan worden. Dat fascineerde Annemarie enorm en ze volgt alle trainingen die er in Europa zijn. Ze leert Monty Roberts kennen en is een aantal jaren zijn tourmanager. In 2010 besluit Annemarie haar eigen weg te gaan omdat ze de overtuiging heeft dat je buiten alle kaders en bestaande systemen moet leren werken om te ontwikkelen. In 2011 start ze het bedrijf e-quine.com welke een online leerplatform ontwikkeld wat nog steeds gebruikt wordt door vele paardenliefhebbers.

 

In 2013 start ze de opleiding tot instructeur Paard en Gedrag. Het uitgangspunt van de opleiding is dat je les krijgt van de experts. Je kunt veel weten over voeding of gezondheid, maar de specialisten weten tenslotte het meeste en hoe leuk is het om juist van hun les te krijgen. Het was altijd een grote droom om de opleiding erkend te krijgen en in 2016 is het zo ver. Naast de CRKBO-registratie krijgt de opleiding tot Instructeur Paard en Gedrag een erkenning van de KNHS en NOC*NSF. Het isdirect duidelijk voor Annemarie en haar directe collega Esther van der Graaff dat de ORUN het examenorgaan moet zijn. Het plaatje was compleet toen e-quine.com de erkenning kreeg van de Nederlandse Paarden Academy, dit was een initiatief van de KNHS en de Aeres groep, in samenwerking met de FNRS en het KWPN.

 

Annemarie geeft les als hoofddocent aan de opleiding, binnen het organisatieteam is ze verantwoordelijk voor innovatie en vernieuwing. Tevens geeft ze losse trainingsdagen voor iedereen die meer wil leren over paarden, verzorgt ze clinics- en demonstraties, maakt (inter) nationale docu’s voor Horse & Country, schrijft ze boeken en verzorgt ze communicatie en leiderschapstrainingen met en zonder paarden voor bedrijven in binnen- en buitenland.

Annemarie is gefilmd voor Hartwerkers, omdat ze doet waar ze oprecht gelukkig van wordt. Wil jij weten wat Annemarie drijft? Bekijk dan het filmpje hiernaast. Wij geloven dat je het welzijn van de paarden en de mensen die met ze omgaan kunt verbeteren door middel van educatie en inspiratie. Je leert het meeste als je bestaande systemen en inzichten durft los te laten en echt gaat onderzoeken. Er is nog zoveel te leren!

Meer leren?

Wat is er nu leuker dan nog meer leren over onze favoriete dieren? En het mooiste is, je bent eigenlijk nooit uitgeleerd! Wil je meer weten over het gedrag van paarden, dan ben je bij ons aan het juiste adres. In Oudenhoorn of op locatie verzorgt Annemarie cursusdagen met verschillende thema’s. Je gaat een dag met Annemarie aan de slag om steeds meer te leren over gedrag, begrip en de training er van. Op haar eigen inspirerende wijze weet ze de groep te boeien en te leren kijken door de ogen van het paard. Want dat is altijd de oplossing, kijken naar wat het paard nodig heeft om iets te leren.

Onze voordelen

✓ Dé specialist in gedragstrainingen voor paarden
✓ KNHS, CRKBO en NPA gecertificeerd
✓ Gratis verzending vanaf € 50,-
✓ Binnen 48-uur in huis

Nieuwsbrief